ZELINGRAD

Index · Položaj · Povijest · Istraživanja · Financiranje projekata
Novosti i zanimljivosti · Klub prijatelja Zelingrada · Foto galerija · Kontakt
 · Muzej Sveti Ivan Zelina · 

NOVOSTI I ZANIMLJIVOSTI

BOŽIĆNO – NOVOGODIŠNJI DOMJENCI NA ZELINGRADU

Između Božića i Nove 2001. godine na Zelingradu je održan zanimljiv domjenak, kojeg su organizirali Muzej Sveti Ivan Zelina i Pučko otvoreno učilište. Uz logorsku vatru, kuhano vino i čaj vrijeme je brzo prolazilo, a goste koji su dolazili po snijegu i ledu, u prigodno ukrašenom gradu zabavili su članovi Zelinskog amaterskog kazališta recitirajući trubadurske balade.

Nakon tog prvog uspješnog domjenka i prošlog je Božića održano prigodno druženje. Domjenak je održan 27. prosinca 2002. godine, u za tu prigodu još bogatije ukrašenom gradu. Članovi ZAMKE, tada su izveli prigodni igrokaz koji je napisan posebno za tu prigodu. Glumci su bili odjeveni u srednjovjekovne kostime i vjerno su dočarali duh tog vremena.


DOMJENAK 2003.

Tradicionalni Božićno-novogodišnji domjenak na Zelingradu održan je 30. prosinca 2003. godine. Igrokaz iz 2002. godine proširen je i prerastao je u malu komediju. Ovog domjenka posjetitelje je nasmijavao HPD Zelina, koji su u svom prepoznatljivom stilu prikazali život na dvoru ispričan kroz likove kuharice, sobarice, peharnika i konjušara. Igrokaz je napisala dvorska spisateljica gđa. Štefica Fanjek.

Uz igrokaz domjenak su uveličali i gosti iz Muzeja seljačkih buna iz Gornje Stubice, koji su na gradu priredili Viteški turnir za zlatni kalež.

:: Pogledajte i ostale fotografije s domjenka ::

2006(c) Muzej Sveti Ivan Zelina